Video

Zeearend eet kadaver van reekalfje op, nadat maaier de voorpootjes afhakte

17 juni 2015 om 12:55 • Aangepast 21 november 2020 om 17:46
nl
Het kadaver van het reekalfje dat dinsdag bij Bergen op Zoom ten prooi viel aan een maaimachine is woensdagmorgen grotendeels opgegeten door een zeearend. Dat meldt boswachter Erik de Jonge.
Profielfoto van
Geschreven door

De Jonge droeg het lijkje van het reekalf woensdagmorgen zelf naar de waterkant. "Er zit hier sinds een week of vijf een jonge zeearend in dit gebied. De zeearend komt hier iedere morgen langs de waterkant zoeken naar aas. Vanochtend heeft hij wel drie kwartier op het kadaver gezeten en dat ook grotendeels opgepeuzeld."
'Toch niet zinloos geweest'De boswachter zegt dat hij er een goed gevoel aan overgehouden heeft dat het verongelukte dier uiteindelijk prooi geworden is van de zeearend. "Zo is het toch niet helemaal zinloos geweest", zegt hij.

Wachten op privacy instellingen...

De Jonge zei eerder dat hij wel kon janken om het ongeluk waarbij het diertje zo zwaargewond raakte dat hij het af moest maken.
Het diertje kwam onder de maaier toen het zijn natuurlijke reflex volgde om te ontsnappen aan gevaar. Het verstopte zich zo goed in het gras dat het over het hoofd gezien werd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.