Alle plastic waterflessen de wereld uit én iedereen aan het kraanwater!

EINDHOVEN - Het moet maar eens afgelopen zijn met die enorme plastic afvalberg. Alle plastic waterflessen de wereld uit en iedereen aan het kraanwater. En dan het liefst uit een Dopper, het populaire waterflesje. Dat zijn de grote doelen van Merijn Everaats uit Geldrop.
Het flesje is zelfs zo populair dat ze tegenwoordig ook in de Verenigde Staten, Canada en Brazilië te koop zijn. Everaarts vertelt donderdag in het tv-programma 'Booming Brabant' (donderdag 17.55 uur) wat ‘slim samenwerken’ voor hem heeft betekend en wat het hem heeft gebracht.  

Cholesterolwaarde in balans met kaas uit Hoogeloon
Geen groter goed dan je gezondheid. Kaasboer Walter Ansems uit Hoogeloon heeft daarom een eigen kaas ontwikkeld. Het eten van Cholfitty-kaas kan helpen om je cholesterolwaarde in balans te krijgen.

Sports and Technology bestaat bestaat tien jaar. De organisatie is opgericht met als doelen: meer medailles voor Nederlandse topsporters, meer mensen die regelmatig sporten en tegelijkertijd meer business voor bedrijven. Hoe gaat het met het behalen van die doelen? Oud-keeper Hans van Breukelen vertelt in 'Booming Brabant' over de stand van zaken.

Het familiebedrijf 'De Budelse' is opgericht in 1950. Ze leveren in heel Europa unieke medicijndoosjes, bijsluiters en etiketten aan meer dan 70.000 apothekers. In het onderdeel Made in Brabant staat het bedrijf centraal.

Lees alles over de Brabantse economie en 'Booming Brabant' op omroepbrabant.nl/boomingbrabant.