Jaloersmakende foto: bofkonten maken allereerste rit in nieuwe Efteling-achtbaan Baron 1898

KAATSHEUVEL - Achtbaanliefhebbers zullen groen zien van jaloezie bij het aanschouwen van een foto die de Efteling woensdagavond heeft gepubliceerd. Daarop is te zien hoe de nieuwe Efteling-achtbaan Baron 1898 voor de allereerste keer een rondje maakt met proefpersonen. De bofkonten.

De geluksvogels die de geschiedenis ingaan als de eerste passagiers van de 501 meter lange dive coaster, zijn onder anderen directieleden, managers en andere Efteling-prominenten. Dat weet pretparksite Looopings op gezag van bronnen binnen het attractiepark.

ZIE OOK: Jacques Vriens schrijft verhaal achter nieuwe attractie Efteling: Baron 1898

Uur onbeperkt?
Bezoekers van de Efteling zien al ruim een maand hoe Baron 1898 onbemand ritjes maakt. Dagelijks zijn er testritten om de laatste puntjes op de i te zetten voor de officiële opening. Dat gaat gebeuren op 1 juli. Een dag eerder kunnen prijsvraagwinnaars, journalisten en andere genodigden een ritje maken.

Wie na de opening helemaal verzot is op de Baron 1898, kan in september een uur lang onbeperkt in de nieuwe achtbaan. Deelnemers aan een speciale Efteling-fandag mogen ’s ochtends van 08.45 tot 09.45 uur zo vaak als ze willen in Baron 1898, schrijft Looopings.

ZIE OOK: DJ Hardwell uit Breda maakt remix van themamuziek Efteling-attractie Baron 1898

Hebzucht van mijnbaron
Baron 1898 is een zogenaamde dive coaster. Waaghalzen maken in de attractie als stoere mijnwerkers een vrije val van liefst 37,5 meter. Met een snelheid van negentig kilometer per uur duikt het treintje de mijnschacht in.

Kostenplaatje van de 501 meter lange achtbaan: 18 miljoen euro. Het verhaal van de achtbaan gaat over een mijnbaron die ten onder gaat aan zijn hebzucht.

Deel dit artikel: