Bosch Parade: theater op het water van Den Bosch

DEN BOSCH - De Dommel in Den Bosch is donderdag, zaterdag en zondag als een langgerekt theater met een bijzondere voorstelling. Voor de zesde keer wordt de Bosch Parade gehouden. De eerste Bosch Parade was donderdagavond live te zien.
In totaal trokken donderdag achttien kunstobjecten over het water, geïnspireerd door het leven en werk van de schilder Jheronimus Bosch. De kunstobjecten zijn gemaakt door kunstenaars en vormgevers, maar ze werken daarbij samen met regisseurs, componisten en choreografen. Bovendien zijn er een hoop vrijwilligers bij de Bosch Parade betrokken.

Geen stroom of brandstof
De vaartuigen mogen maar minimaal gebruik maken van stroom of van een motor. Daarom worden ook vaak sportverenigingen bij het project betrokken.

Bosch Parade vertrekt vanaf het Wilhelminaplein en is vanaf de vestingmuren en taluds langs de Dommel te bekijken. De tocht eindigt op de kop van de haven.

Route ingekort
Aanvankelijk zou de route doorlopen tot aan de eerste brug van de Zuid Willemsvaart ter hoogte van de Citadel.

Het koude water en de opspelende wind kunnen op het laatste stuk echter voor problemen zorgen, vooral voor de projecten die zwemmers gebruiken om vooruit te komen in water. De organisatie besloot daarom de route in te korten.
Meer over dit onderwerp:
kriskras bosch parade