Van wulpse dames tot een reallifesoap, zes mogelijkheden om driebanden sexy te maken

EINDHOVEN - Het moet flitsender, spannender en sexyer. Driebander Dick Jaspers uit Sint Willebrord vreest voor de toekomst van zijn sport. Het is allemaal te saai en ouderwets. Hier een paar suggesties voor de meervoudig kampioen driebanden.

Jaspers organiseert zaterdag in Rosmalen het zogeheten 'Emma Solutions Crazy Billiards Toernooi.' Korte partijtjes, veel deelnemers en een ouderwetse knock-out. Bovendien krijgt de deelnemer met de mooiste outfit een extra prijs.

Het is een begin, maar of het voldoende is om de sport weer jong en sexy te maken... Daarom zes andere opties.

1. 'Walk on, girls'
Het voorbeeld is natuurlijk al bij het darten gegeven, toch ook geen jonge en flitsende sport. Twee welgevormde, wulps in de camera kijkende dames die Jaspers naar de tafel begeleiden. Een speaker die zijn naam schreeuwt met meteen daarna snoeiharde beats of gitaren. Het gevolg, publiek op de banken en bier in de lucht.

2. Hollywood
Een film, het liefst een kaskraker met bij voorkeur Leonardo di Caprio in de rol van Jaspers. Tom Cruise deed het ooit voor in 'Color of money'. Die film bracht miljoenen op, wordt nog elk jaar wel een paar keer op RTL7 herhaald en poolbiljart was ineens populair.3. Reallifesoap
Als de film aanslaat, kan een vervolg niet uitblijven. Maar dan natuurlijk met Jaspers zelf in de hoofdrol. De hele dag volgt de camera het lief en leed van Willebrordse Dick. Misschien een tikkeltje saai, denk je. Maar waren dat de eerste seizoenen van 'Big Brother' ook niet? En nog steeds weet iedereen wie knuffel-Ruud is en wat de Tilburgse Sabine onder de lakens deed.

4. Merchandise
Wie op een willekeurige avond een voetbalveld oploopt weet wat merchandise kan doen. Bij elk F, E en D-team lopen zeven Messi's, vier Ronaldo's en twee Robbens. Dat moet ook kunnen in het driebanden. Shirtjes met Jaspers achterop. En er kan meer. Een keu van Dick of biljartballen. Welke beginnende biljarter wil nou niet met de ballen van Dick spelen?

5 Blaaskapel
Ook bij het schaatsen weten ze hoe een saaie sport toch aan de man kan worden gebracht. De tien kilometer is vaak net zo boeiend als langzaam groeiend gras. Maar toch staat de tribune in Heerenveen vol met in het oranje uitgedoste malloten, opgezweept door blaaskapel Kleintje pils. Blaaskapellen hebben we natuurlijk genoeg in onze carnavalsprovincie. Dus laat ze spelen langs de tafel. Inhaken en meezingen!

6 Verander de regels
En als het voorgaande allemaal niet meer werkt, dan kunnen natuurlijk altijd de regels aangepast worden. Ons voorstel: boor zes gaten in de tafel en leg er twaalf gekleurde ballen bij.
Meer over dit onderwerp:
driebanden biljarten dick jaspers sexy
Deel dit artikel: