Sport donderdag: De Kort zonder Kittel naar Tour de France, Sanne Verhagen op EK judo

25 juni 2015 om 10:11 • Aangepast 21 november 2020 om 17:37
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor wielrenner Tim Kerkhof, tennisser Thomas Schoorel, judoka Sanne Verhagen en wielrenner Koen de Kort
Profielfoto van
Geschreven door

De Kort zonder Kittel naar Tour de FranceKoen de Kort uit Liempde is zoals verwacht opgenomen in de Tour-selectie van Giant-Alpecin. Topsprinter Marcel Kittel ontbreekt in de ploeg. De Kort mag daarom de sprints gaan aantrekken voor John Degenkolb, de andere sprinter van Giant-Alpecin.
VDL blijft hoofdsponsor FC EindhovenVDL Groep blijft de komende drie seizoenen de hoofdsponsor van FC Eindhoven. Het lopende contract is opengebroken en verlengd. VDL staat sinds 2006 op het shirt van de Eindhovense voetbalclub.

Wachten op privacy instellingen...

Geen brons voor Verhagen Sanne Verhagen heeft op de Europese kampioenschappen judo, die plaatshebben op de Europese Spelen in Bakoe, naast brons gegrepen.De 22-jarige werd na zeges op de Spaanse Concepcion Bellorin (ippon) en de Roemeense Loredana Ohai (straf) door de Portugese Telma Monteiro, die goed voor goud bleek, naar de herkansing verwezen. Ze kreeg één waarschuwing te veel. Verhagen mocht op voor een medaille door de Oostenrijkse Sabrina Filzmoser te verslaan, ippon.

Wachten op privacy instellingen...


Rechtszaak tegen Spijkers afgeblazenTilburger Daan Spijkers behoudt zijn wildcard voor het WK beachvolleybal. Die verdiende hij met Tim Oude Elferink door het beste te presteren tijdens drie kwalificatietoernooien. De wildcard werd aangevochten door Jeroen van Zwieten en Eric-Jan Rothfusz. Die eindigden de kwalificatiereeks als tweede. Volgens hen had de Nederlandse volleybalbond een fout gemaakt met de puntentelling. Ze wilden een rechtszaak aanspannen, maar zagen daar vanmorgen toch vanaf omdat dit kansloos zou zijn.

Wachten op privacy instellingen...

Kerkhof valt tijdens eindsprintWielrenner Tim Kerkhof uit Nistelrode heeft woensdagavond zijn rechterpols gebroken. De coureur van Roompot viel tijdens de eindsprint van de Belgische koers Halle-Ingooigem. Die werd gewonnen door de Fransman Nacer Bouhanni. Kerkhof lijkt zo goed als zeker het NK van zondag te moeten missen. Ook Kerkhofs ploeggenoot Michel Kreder ging onderuit. Hij klaagde over een pijnlijke heup, maar hij is normaal gesproken wel van de partij in Drenthe.
Reissig klopt Schoorel in BredaThomas Schoorel is verrassend uitgeschakeld tijdens de eerste ronde van het Breda Future-tennistoernooi. Hij moest woensdag zijn meerdere erkennen in de Oostenrijker Nicolas Reissig. Het duel eindigde in 3-6 en 5-7. Schoorel kwam dankzij een wildcard in het hoofdtoernooi terecht. Hij is op de weg terug na blessureleed.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.