Nat pak voor schooldirecteur van Commanderij College Beek en Donk: 'Apetrots op 100 procent score!'

BEEK EN DONK - Het mag wel een prestatie van formaat worden genoemd: alle leerlingen van het Commanderij College in Beek en Donk zijn geslaagd voor hun eindexamen. Locatieleider Peter Bakx is apetrots en daarom springt hij vrijdagmiddag om twaalf uur in het water.
De directeur beloofde dat hij in het water zou springen als alle 102 leerlingen van zijn middelbare school zouden slagen. Een belofte die je van tevoren makkelijk zou kunnen maken. Want hoe groot is nou de kans dat ze echt alle 102 slagen?

Grote kans op nat pak
"Ja, maar ik maakte die belofte pas toen ik wist dat er nog maar twee een herexamen hoefde te maken", legt hij lachend uit. Dus van een kleine kans, werd het ineens een hele grote kans dat Bakx een nat pak moest gaan halen!


En belofte maakt schuld. Dus om twaalf uur springt de trotse directeur het water in. "Onze school ligt aan een vijver en daar spring ik straks in vol ornaat in", vertelt hij. "Ik hou mijn broek en colbert aan, maar zal mijn sleutels, bril en telefoon op het droge achterlaten."

Volgend jaar weer 100 procent?
Overigens is de directeur ook al met zijn hoofd bij volgend jaar. "Want hoe zorgen we er nou voor dat we volgend jaar weer een 100 procent score hebben?", vraagt hij zich hardop af.

"En wat moet ik dan weer voor actie doen?" Hij springt dan ieder geval niet het water in. "Nee, het moet volgend jaar wel wat anders zijn hoor!"