Pieter van Vollenhoven opent nieuw Biesbosch MuseumEiland in Werkendam

WERKENDAM - Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven opent vrijdagmiddag het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam. Het museum was acht maanden dicht voor een grote verbouwing en uitbreiding. Het nieuwe museumeiland is twee keer zo groot. Het heeft een nieuwe wisseltentoonstellingszaal, een gratis toegankelijk bezoekerscentrum en een royale horecavleugel.
In het vernieuwde museum wordt het verhaal van de Biesbosch verteld in zeven themapaviljoens. Dat gaat van de ontstaansgeschiedenis van het zoetwatergetijdengebied via de Sint Elisabethsvloed in 1421 tot het huidige recreatiegebied.

Gras
De zeven paviljoens hebben allemaal een piramidevormig dak. En daarop ligt een bijzondere bedekking. In mei zijn er zakken met compost en graszaad op het dak gelegd. Als het goed is, zien Van Vollenhoven en de andere gasten vrijdagmiddag zeven groene heuvels.

Openingsweekend
Zaterdag gaat het eiland open voor het publiek. Er is een feestelijk openingsweekend met rondleidingen door boswachters van Staatsbosbeheer en vaartochten met de fluisterboten Whisper en Silence. Deelnemers betalen een kennismakingstarief van vijf euro.