Het wordt tropisch warm! Temperaturen van 35 graden of hoger in Brabant

29 juni 2015 om 10:11 • Aangepast 21 november 2020 om 17:33
nl
Eindelijk daar is ie dan: de zomer! Als de weersverwachtingen uitkomen dan stijgt het kwik in delen van Brabant tot 35 graden. En misschien zelfs nóg hoger.
Profielfoto van
Geschreven door

Volgens MeteoGroup zijn maandag en dinsdag met respectievelijk 22 en 26 graden nog een warming-up voor wat ons later in de week te wachten staat.

Wachten op privacy instellingen...

Vanaf woensdag gaan de airco’s overuren maken. Tot en met zondag wordt met temperaturen van 35 graden of hoger verzengend heet.
Ook onze zuiderburen zien komende week de bui al hangen. In België zou de temperatuur wel eens de 40 graden kunnen aantikken.

Hitteplan De verwachting is dat bij deze temperaturen het Nationaal Hitteplan van kracht wordt. In dit plan staan extra maatregelen die genomen kunnen worden om de gezondheidsrisico's bij kwetsbare groepen te beperken. Het plan gaat van start als in een periode van vier of meer dagen met maximumtemperaturen boven de 27 graden worden verwacht. “Er is wel al een voorwaarschuwing voor het hitteplan uit gegaan. De verwachting is dat het de komende week in werking wordt gesteld”, aldus een woordvoerder van het RIVM, het instituut dat het plan in werking stelt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.