Wat is er in en wat gaat er uit? Bikiniverkoop groeit door hitte, vooral dierenprints doen het goed

ROSMALEN - Het is warm en dus gaan we naar het zwembad. Dat betekent nog snel even een bikini scoren. Dat merken ze bij de webshops ook. Een digitale badkledingwinkel in Rosmalen verdubbelde deze week de verkoop. Wat aan te doen, is dan de modieuze vraag. Mariƫlle van Werven van deze online shop weet raad. "Deze zomer zien we steeds meer zebra- en slangenprints."
Het is zweten deze week voor de medewerkers van webshop Annadiva in Rosmalen. Niet alleen vanwege de hitte, maar ook de telefoon staat roodgloeiend en de bestellingen stromen binnen. Iedereen wil een bikini en iedereen wil hem nu.

Snel een nieuwe bikini
Het is een gekkenhuis, vertelt eigenaresse Mariëlle van Werven. "De bestellingen ten opzichte van vorige week zijn verdubbeld. We versturen deze week honderden pakketten." Wel een beetje laat, als de hoge temperaturen zich al vorige week aankondigden.

"Vrouwen wachten vaak tot het laatste moment met het kopen van een nieuwe bikini", vertelt Van Werven. "Pas als de plannen om naar het strand te gaan al gemaakt zijn, wordt de oude bikini uit de kast getrokken. Die blijkt dan toch niet meer te voldoen, dus moet er nog snel even een nieuwe aangeschaft worden."

Te heet om te winkelen
Dus gaan ze met zijn allen massaal de stad in. Wat? Oh, toch niet. "Met dit hete weer gaan mensen liever niet de stad in om te winkelen. De nieuwe bikini wordt dus het liefst online besteld." Maar dan moet de webshop wel snel leveren. "Want de bikini die vandaag besteld wordt, wil men morgen direct aan", aldus Van Werven.

Maar waar wordt voor gekozen? Welke bikini's kunnen we deze hete dagen vooral langs het zwembad zien paraderen? Kleurtjes en prints. Vooral dierenprints. "Animal-prints zijn een duidelijke trend. Waren het vorig jaar nog voornamelijk de panterprints die het erg goed deden, zien we deze zomer ook steeds meer zebra- en slangenprints."

Combineren met kleuren
''Neon en fluor kleuren zien we al een paar jaar veel in de bovenkleding. Deze trend komt nu ook in de zwemkleding steeds meer terug. Soms slechts in een klein kleuraccent en soms zelfs in de gehele print." Bovenstukje, onderstukje of allebei? "Er wordt ook veel gecombineerd. Een bovenstukje en andere kleur onderstukje. Niet alleen mixen vrouwen zelf wat af, ook de merken gaan daar in mee."

Dus er is geen smoes meer om met je oude bikini naar het zwembad te gaan. En ja, dat geldt ook voor het badpak en de tankini. Denk eens aan een dierenprintje of een fel kleurtje. Een modieuze duik in het verkoelende water gegarandeerd.