'Leuke mannekes' Joep en Raf spelen de sterren van de hemel in nieuwe film 'De Helleveeg'

EINDHOVEN - Ondanks de hitte gingen donderdag de opnames voor de film 'De Helleveeg' gewoon door. Grote namen als Frank Lammers, Hadewych Minis en Gijs Scholten van Aschat stonden op de set in Eindhoven. Tussen de bekende namen ook twee jonge acteurs uit Schaijk en Tilburg. Joep van Leuken (11) en Raf Schollen (8) delen samen een hoofdrol in de verfilming van het boek van A.F.Th. van der Heijden.

De jonge Brabantse acteurs vinden het 'super cool' dat ze in de film meedoen. Raf was al te zien in tv-commercials. Voor Joep is het een compleet nieuwe ervaring. "Ik zag een advertentie in een weekblad bij ons in Schaijk. Eerst had ik geen interesse totdat mijn vader mij overhaalde om het toch te proberen. Nu vind ik het hartstikke gaaf", zegt Joep.

Acteren is makkelijk
De jonge Schaikenaar en Raf spelen in de film samen de rol van 'Albertje'. Op de set aan de Kanaalstraat in Eindhoven werd een scène gedraaid van een ouderwets huwelijksfeest. Dit keer moest Joep aan de bak als één van de gasten op het feest. "Ik heb geen tekst, dus dat is makkelijk", vertelt Joep.

Volgens Raf is het acteren allemaal niet zo moeilijk. "Ik moest alleen wel stoppen met motorcrossen en mijn haar laten knippen", zegt de jonge Tilburger die donderdag een rustdag had.

Collega's
Regisseur André van Duren uit Reek is zeer te spreken over de twee jonge Brabantse talenten: "Ze vinden het spannend, maar ze zijn rustig en heel professioneel." In totaal zijn er drie 'Albertjes' in de film. Naast Raf en Joep speelt Benja Bruijning de rol als volwassene.

Ook Frank Lammers is blij met zijn 'collega's: "Ze wisten eerst niet wat een collega was. Maar dat heb ik ze uitgelegd. Het zijn leuke mannekes en ze doen het hartstikke goed."
Deel dit artikel: