Willem II speelt gelijk tegen Westerlo

TILBURG - Na een zware trainingsweek is Willem II het weekeinde ingegaan met een 0-0 gelijkspel tegen Westerlo. Bij de Tilburgers vielen de proefspelers Patrick N'Koyi en Nicky Kuiper in de tweede helft in. Aangezien N'Koyi kampt met een trainingsachterstand, wilde trainer Jurgen Streppel nog geen oordeel over de spits vellen. "Hij heeft specifieke kwaliteiten en traint ook vanaf maandag weer mee," aldus de oefenmeester.
Het besluit over Nicky Kuiper valt pas aan het einde van de voorbereiding. "Ik ben fit,", vertelt de verdediger, die de laatste jaren bij FC Twente van blessure naar blessure ging. "Vanmiddag heb ik een gesprek gehad met de trainer en die vertelde dat ik goed bezig was. Ik heb het ook prima naar mijn zin. Voor mij is Willem II de ideale club. Ik heb nog wedstrijdritme nog en train tot het einde van de voorbereiding mee."

Definitieve oordeel
Richairo Zivkovic viel aan het einde van de eerste helft uit met een blessure. De van Ajax gehuurde spits gaf aan dat de schade waarschijnlijk meeviel. Het definitieve oordeel wordt binnen enkele dagen duidelijk. Het is eveneens nog niet zeker waar de toekomst van Frank van der Struijk ligt.

De verdediger speelde vorig jaar voor de Tilburgers en hoopt dit seizoen een buitenlandse club te vinden. Vooralsnog houdt hij zijn conditie op peil bij Willem II. Trainer Streppel kan en wil niet zeggen of de verdediger mogelijk in een later stadium alsnog een contract in Tilburg ondertekent.
Meer over dit onderwerp:
willem ii westerlo tilburg voetbal