Burgemeester Van Soest van Boxmeer doet vergeefse pogingen tegen uitzetting familie Kchachatryan

BOXMEER - Burgemeester Van Soest heeft verschillende pogingen ondernomen om het gezin van Hovsep Kchachatryan niet uit te laten zetten. Tevergeefs, want de in Boxmeer wonende familie moet binnenkort terug naar Armeniƫ.
Via landelijke politiek hoopte de burgemeester de kans op een verblijfsvergunning voor de familie te vergroten. Dat heeft vooralsnog niets opgeleverd.

Basisuitkering voor gezin
Het gemeentebestuur neemt het al een tijd op voor het gezin. Tot eind dit jaar krijgt het gezin een uitkering en worden de gemeentelijke belastingen kwijtgescholden. Ook veel bewoners verzetten zich tegen de uitzetting van de familie en startten een petitie tegen de uitzetting.

Vorige week werd een beroep op het Kinderpardon door de rechtbank afgewezen. Hovsep hoopte met een kinderpardon voor zijn 5-jarige dochter Eva op een verblijfsvergunning voor zijn gezin.

'Blijven hopen'
Als 16-jarige vluchtte Hovsep Khachatryan naar Nederland. Zijn oom adviseerde hem niet zijn echte naam op te geven. Toen Hovsep later bekende een andere identiteit te hebben, begon de ellende voor zijn gezin.

Wanneer het gezin terug moet naar Armenië is niet duidelijk. Het gemeentebestuur en het gezin blijven hopen dat zij uiteindelijk toch in Nederland mogen blijven.