Vluchten vanaf Eindhoven naar Caraïben in november nog steeds onzeker

17 juli 2015 om 19:59
nl
Het is nog steeds niet duidelijk of vliegtuigmaatschappij Arkefly in november kan starten met vluchten vanaf Eindhoven naar Curacao en Aruba. De maatschappij startte eerder dit jaar met de verkoop van vliegtickets naar de Caraïben. In mei berichtte Nieuwsuur dat drie ministeries een stokje willen steken voor de intercontinentale vluchten, omdat de benodigde faciliteiten niet op tijd klaar zullen zijn.
Geschreven door

Vluchten vanuit de Caraïben worden op vliegveld Amsterdam Schiphol altijd gecontroleerd op bolletjesslikkers. Vanuit Curacao en Aruba worden vaak drugs meegesmokkeld. Die controle vergt veel capaciteit en die capaciteit kan op Eindhoven Airport niet al in november worden gerealiseerd, waarschuwden ambtenaren in een ambtelijke nota. Die geheime nota was in het bezit van Nieuwsuur.
OnderhandelenArkefly voert op dit moment nog steeds gesprekken met de betrokken ministeries en met Eindhoven Airport. Hoewel de eerste vlucht naar Curacao al over ruim drie maanden staat gepland, is nog steeds niet zeker dat deze vanaf Eindhoven zal opstijgen.
Eind deze maand wordt meer duidelijkheid verwacht over de doorgang van de vluchten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.