Grappige verkeersborden op Strijp-S: 'Deze weg is afgesloten, en dat blijft nog even zo'

EINDHOVEN - Een hardloopster stopt even om een uitgebreid kijkje te nemen. Staat er nu echt 'Wat is 400 meter omrijden nou op een mensenleven?' op dat verkeersbord? Het antwoord is ja. Op het Eindhovense Strijp-S zijn sinds kort enkele opvallende 'verkeersborden' verschenen die zorgen voor een glimlach bij de meeste mensen.
Op Strijp-S in Eindhoven wordt momenteel flink verbouwd. Sommige gedeeltes zijn afgezet. Bij de verschillende omleidingsborden zijn onlangs wat extra borden verschenen met opvallende teksten geplaatst die het verkeersleed wat moet verzachten.

'Teksten met een knipoog'
De teksten zijn bedacht door collectief Strijp-CS en zijn bedoeld met een knipoog. Enkele van de teksten luiden: 'Dan ga je toch gewoon na het viaduct rechtsaf?' en 'Geeft niks daar mocht je toch al niet in'. Bij een bord met de tekst: 'Deze weg is afgesloten vanaf maadag 20-4-2015' is de ondertekst 'En dat blijft nog wel even zo' geplaatst.
 
De meeste voorbijgangers kunnen de teksten wel waarderen. "Dat is wel goed gevonden", zegt een wandelaar die zijn hond aan het uitlaten is. "Die borden lijken wel heel echt. Maar de meeste mensen zullen wel zien dat het om een grapje gaat."  
     
'Acceptatie met een glimlach'
De borden zijn gemaakt in opdracht van Park Strijp Beheer, een samenwerking tussen de Gemeente Eindhoven en bouwbedrijf VolkerWessels dat verantwoordelijk is voor de gebiedsontwikkeling van Strijp-S. Thijs van Gerwen van collectief Strijp-CS geeft tekst en uitleg. "Dit is zogenaamde on-the-spot-communicatie. We wilden graag mensen op een opvallende manier confronteren met het feit dat er de komende tijd flink wordt verbouwd op Strijp-S."
 
Volgens Van Gerwen gaat het hier om 'acceptatie met een glimlach'. "Op deze manier wilden we mensen op een grappige manier bewust laten worden van de gewijzigde verkeerssituatie. Er staan nog veel verbouwingen op de stapel en daar gaan we ook mee uitpakken. En staat nog veel in de planning. Wordt vervolgd."