Teloorgang dreigt voor bekende Tilburgse Social Sofa's: bedenker Karin Bruers wil bedrijf terugkopen

31 juli 2015 om 18:49
nl
Cabaretière Karin Bruers uit Tilburg maakt zich zorgen over de door haar bedachte Social Sofa's. Het bedrijf achter de betonnen bankjes die op verschillende plekken in Tilburg staan, dreigt failliet te gaan.
Geschreven door

De Social Sofa's zijn geïnspireerd op de populaire televisieserie 't Bènkske die in de jaren 90 te zien was op de regionale zender TV8. De afgelopen jaren zijn in Tilburg verschillende bankjes neergezet als ontmoetingsplek voor de buurt.
Sociaal experimentBruers startte in 2006 met de ontwikkeling en exploitatie van de inmiddels bekende kleurrijke, betonnen 'sociale banken' in eigen beheer. Maar al gauw bleek het sociale experiment een doorslaand succes en moest het beheer uitbesteed worden, een onderdeel van de vorige week failliet verklaarde Cardan Holding.
OvernameHet bedrijf achter de Social Sofa's zal volgens de curator ter overname aangeboden worden. Een ontwikkeling waar de populaire cabaretière zich zorgen over maakt, zo laat Bruers aan Omroep Brabant weten.
"De kans bestaat dat er iemand met een grote zak geld het bedrijf overneemt waardoor niet het sociale aspect, maar het commerciële aspect de boventoon voert." Volgens Bruers streven dat soort overnamekandidaten het oorspronkelijke doel voorbij, namelijk 'een einde maken aan de sociale verkilling'.
Bedrijf terugkopenOm ervoor te zorgen dat de Social Sofa's het sociale karakter behouden en niet commercieel uitgebuit worden, wil de populaire cabaretière het bedrijf terugkopen en onderbrengen in haar stichting Duvelhok. Daarvoor roept Bruers de steun en hulp in van Tilburgers en aanhangers van de betonnen banken.
"Ik hoop dat degene die me gaat overbieden ervoor zorgt dat het een sociaal project blijft. Of nog liever, dat ze zich terugtrekken zodat ik het bedrijf kan kopen."
Geld van ondernemersVrijdagmiddag meldde Bruers bij Omroep Brabant Radio dat zich inmiddels verschillende ondernemers hebben gemeld die haar geld willen geven zodat ze mee kan doen in de race om de overname van Social Sofa's. "Zij doen het niet uit commercieel maar uit sociaal oogpunt. Fantastisch", aldus Bruers. [YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=M5ZuhLx44Qw]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.