Burgemeester Rucphen: 'Autobrand was gerichte actie tegen mij', burgemeester krijgt beveiliging

RUCPHEN - Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr van de gemeente Rucphen zegt dat het in brand steken van haar auto een tegen haar ‘gerichte actie' is. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de burgemeester de komende tijd wordt beveiligd.
De burgemeester noemt de autobrand een ‘laffe daad’. “Het is wel heel toevallig dat mijn auto in brand wordt gestoken”, aldus de burgemeester. Ze roept de dader of daders op zich te melden. “Ik wil met de dader in gesprek over de reden.”

Nog geen verdachte
De BMW van burgemeester Marjolein van der Meer Mohr van Rucphen brandde zaterdagnacht volledig uit. Dat gebeurde voor haar appartement in de Dorpsstraat in Sint Willebrord.

Een woordvoerder van de politie wilde niet inhoudelijk reageren. Daardoor is onduidelijk of ook het politieonderzoek erop duidt dat de dader of daders bewust de BMW van de burgemeester hebben aangestoken.

Handhaver
Vorige maand brandden ook al twee auto's uit naast een huis in Sint Willebrord, het dorp waar de burgemeester woont. De gedupeerde bewoner werkt ook voor de gemeente Rucphen, als handhaver.

“We weten niet of er een verband is, maar we nemen deze brand wel mee in het onderzoek.” Halverwege juli was het ook al raak: toen brandde een auto uit in buurdorp Sprundel.

Opnieuw onderzoek
De politie sprak maandag in Rucphen opnieuw met getuigen van de brand en andere inwoners van Sint Willebrord. “Meerdere aanwijzingen” duiden erop dat de auto van de burgemeester in brand is gestoken, maar details kon de politie nog niet prijsgeven.

Van der Meer Mohr trad begin 2011 aan als burgemeester en is naar eigen zeggen nooit bedreigd.