'Mooie travestieten' op boten in de Piushaven: Tilburg krijgt wellicht een eigen Gay Pride

TILBURG - “We dachten, wat ze in Amsterdam kunnen, dat kunnen wij ook.” En dus heeft Jurgen Assmann, organisator van het gay-event ‘T-Pride’, met vrienden besloten om drie boten te huren, waarop samen met ‘tig mooie travestieten’ op 23 augustus de Piushaven in Tilburg getrotseerd wordt. Tenminste, als de gemeente Tilburg alsnog een vergunning verleent.
Op de Facebook-pagina van ‘de kleinste pride van Nederland’ hebben inmiddels 200 mensen aangegeven de T-Pride aan te doen. Er wordt enthousiast op de pagina gereageerd. Verschillende mensen vragen of het mogelijk is aan de botentocht mee te doen.

“En er zijn meer dan 2800 mensen uitgenodigd”, zegt Jurgen, die het evenement samen met zijn vrienden organiseert. “Inmiddels staan we ook op Tilburg.com. Het is echt een eigen leventje gaan leiden.”

Tilburg: geen vergunning, geen T-Pride
Een woordvoerder van de gemeente geeft aan het initiatief sympathiek te vinden, maar noemt ‘dit wel erg kort dag’.

“De planning is niet afgestemd met andere activiteiten in de Piushaven. Er is ook nog geen vergunning aangevraagd. Als niet aangetoond kan worden dat het evenement veilig kan verlopen, zal het niet doorgaan”, aldus de gemeente Tilburg.

Assmann geeft aan nog contact met de gemeente te moeten opnemen.

Details
Het evenement vindt ’s middags plaats, tussen drie en vijf uur. Volgens Assmann mag iedereen meevaren als deelnemers zelf een boot kunnen regelen. De afterparty van T-Pride vindt om zes uur plaats in Café Peanuts.


Meer over dit onderwerp:
tilburg gay pride t-pride canal parade piushaven