Ooggetuige schietpartij TweeSteden Waalwijk: 'Ik keek naar vrouw die door het hoofd was geschoten'

WAALWIJK - 'Je beseft later pas wat je zag. Dat je daar staat te kijken naar een vrouw die in haar auto zit en door het hoofd is geschoten.' De passant bleek beland te zijn bij de schietpartij op het parkeerterrein van het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk waarbij maandag Linda van der Giesen om het leven kwam. Hij doet anoniem zijn relaas.
"Ik liep mijn dagelijkse rondje met de hond toen ik halverwege de parkeerplaats wat hoorde. Het leek op het omvallen van dranghekken, alsof er iets omwaaide. Ik dacht een omgevallen fiets aan te treffen om de hoek."

Maar voor zijn neus zag hij het bizarre beeld van een auto met kapotte ruiten. Het bizarre beeld van een auto met daarin een vrouw die door het hoofd was geschoten. Een auto met keihard de radio aan.

Getuige zag hoe man op auto schoot
"Ik kwam als tweede op de plek van de schietpartij. Er was al een man. Die bleek achter de dader aan het parkeerterrein te zijn opgereden. Die heeft gezien hoe de dader uitstapte, een pistool met demper op de auto richtte, schoot, weer instapte en wegreed."

Voor zijn gevoel duurde het toen veel te lang voordat er iets gedaan werd om het slachtoffer te helpen. "Die getuige had 112 gebeld. We kregen te horen dat we volgens het protocol niets mochten doen. 'Ik heb daar staan roepen: Is er dan niemand hier? We zitten nota bene naast het ziekenhuis!'"

Fotograaf eerder ter plaatse dan politie
Hij zag een fotograaf arriveren, eerder dan de politie. De agenten begonnen met de reanimatie en later kwam de ambulance. "Ik zal nooit weten of ze nog kans had om te overleven als we wel wat hadden kunnen doen."

Daarna begon het lange wachten. De recherche startte het onderzoek. "Ik ben verhoord, maar niet erg uitgebreid.  Er was immers een getuige van de schietpartij en ik heb begrepen dat er veel camera's hangen bij de parkeerplaats. Op de beelden denken ze meer dan genoeg te zien."

Werken om beelden te vergeten
De dag erna is weer een werkdag. "Ik kan maar beter aan de gang blijven. Hopen dat het beeld van de vrouw in de auto zo sneller van mijn netvlies verdwijnt."

Lees alles over dit onderwerp op onze speciale themapagina omroepbrabant.nl/lindavandergiesen.