Ex-vrouw Jeske uren ondergedoken voor moordverdachte John F.: ‘Hij dreigde mij en Linda te doden'

ZEVENBERGEN - In veiligheid wachtte Jeske van den Boom op het verlossende telefoontje. Na de gewelddadige dood van Linda van der Giesen moest de Zevenbergse zich op advies van de politie onmiddellijk in veiligheid brengen. Haar ex-man John F. wordt gezien als diegene die de fatale schoten loste op de verpleegkundige. “Ik was zo bang dat hij mij zou vinden”, zegt Jeske in gesprek met Omroep Brabant.
Op een plek waar ‘John haar niet kon vinden’ deed Jeske haar verhaal. Ze is overdonderd door het nieuws dat Linda maandag om het leven is gebracht. De vermoedelijke schutter is John F., de man waarmee Jeske ruim tien jaar samen was, waarvan 7,5 jaar getrouwd. “Ik achtte hem tot alles in staat, maar ik had ondanks al die bedreigingen en manipulaties dit niet zien aankomen.”

ZIE OOK: Verdachte John F. van doodschieten verpleegkundige Linda van der Giesen (28) meldt zich bij politie

'Er werd niets gedaan'
De verdachte stuurde twee weken geleden een mail waarin hij dreigde eerst Linda, daarna Jeske en tenslotte zichzelf te doden. Ondanks die mail kregen de vrouwen niet de bescherming die nodig was. “Linda had heel veel bewijs dat ze met de dood bedreigd werd. Opnames, afbeeldingen, maar er werd helaas weinig mee gedaan.”

Vorige week deed Jeske bij de politie nog aangifte van bedreiging. Dat was niet de eerste keer. De Zevenbergse heeft een ontzettend lastige scheiding achter de rug. Met John F. viel volgens Jeske simpelweg niet te praten. Ieder gesprek ontaardde in bedreigingen en een salvo aan scheldkanonnades.

ZIE OOK: Vriend van doodgeschoten Linda van der Giesen (28): 'Ik had haar moeten beschermen'

'Hij is volstrekt doorgeslagen'
Al die bedreigingen nam Jeske bloedserieus, maar dat het er écht van zou komen had ze nooit kunnen denken. “Hij is nu volstrekt doorgeslagen. Ik was echt zo bang dat hij mij en mijn zoontje van zeven zou vinden.”

De winkel van Jeske, de tattooshop aan de Molenstraat in Zevenbergen, is op last van de politie gesloten. Puur uit veiligheidsoverwegingen. “John heeft niets met mijn zaak te maken, die is helemaal van mij.” Jeske woont boven het pand met haar zoontje van zeven. “De gedachte dat ik hem moet uitleggen wat papa mogelijk heeft gedaan, is niet te verkroppen.”

Lees alles over dit onderwerp op onze speciale themapagina omroepbrabant.nl/lindavandergiesen.