Knuffelen met waterbuffels: boer Arjan uit Son en Breugel doet het

SON EN BREUGEL - Lekker door de modder rollen met z’n waterbuffels. Boer Arjan Swinkels uit Son en Breugel houdt er wel van. Swinkels probeert door het buffelknuffelen een vertrouwensband op te bouwen met z’n 35 waterbuffels. En het ziet er ook nog eens superschattig uit.
Boer Swinkels verkoopt onder meer buffelmelk en buffelvlees. De waterbuffels zijn echter nogal moeilijk om te melken, zo legt hij uit. Om dat te veranderen, probeert hij een band te krijgen met z’n beesten.

“Ze houden erg van water”, vertelt Arjan. “Op zomerse dagen liggen ze in de modderpoel. Dan kruip ik er af en toe bij. Dat vinden ze wel fijn.”

Arjan heeft er lol in
De buffels zijn niet de enige die het wel fijn vinden als Arjan komt knuffelen. Arjan zelf vindt het heerlijk om op deze manier te relaxen met z’n beesten.

Eén nadeeltje van het modderbad: schoon wordt 'ie er niet van. En stinkt dat niet ontzettend, zo’n modderpoel? “Met de stank valt het wel mee. Zo af en toe plast of poept een buffel in het water, maar ook dat is nog wel te overzien”, vertelt de buffelboer.

Oppassen voor de stier
Behalve voor buffeldrollen moet Arjan ook op iets anders letten tijdens het knuffelen. “Het zijn rustige dieren, maar er loopt ook een dekstier bij en die moet ik wel een beetje in de gaten houden. Daar ga ik ook niet op zitten, als je het niet erg vindt.”