Gratis naar de Efteling als achtbaantester: zesduizend sollicitanten

EINDHOVEN - Vroeger wilden alle jongens piloot worden en alle meisjes verpleegster. Maar nu is er een baantje waar zesduizend jongens èn meisjes op hebben gesolliciteerd: achtbaantester. Want de gelukkigen mogen gratis naar de Efteling en een heleboel andere pretparken in Nederland.
De vacature is bij de website uitmetkorting.nl. Die zoekt de testers. Het is niet bedoeling dat de kandidaten de achtbanen in Nederland technisch door gaan lichten.

Nee, de testers moeten zich dol laten draaien in rollercoasters om de toegankelijkheid en de thrill-ervaring te testen zodat de website een nog beter thrilladvies kan geven aan haar bezoekers.

Op zoek naar de kriebels
Want hoe harder alle organen tegen het middenrif worden gedrukt, hoe spannender de achtbaan. In dat verband wordt ook getest of de achtbanen niet zo erg zijn dat bij de eerste looping de zojuist genoten frikandel naar buiten komt.

Het gaat er serieus aan toe bij deze vacature. Zo was de site op zoek naar een senior achtbaantester, een junior achtbaantester, een achtbaantester met een fysieke beperking, een achtbaantester met een geestelijke beperking en een budgetproof achtbaantester. De verschillende testers zullen allen zeven keer twee toegangskaartjes krijgen voor de desbetreffende attractieparken.


Publiek mag kiezen
De organisatoren hebben zelf al een voorselectie gemaakt uit de 6000 kandidaten. De 35 besten staan op de website. Het publiek moet naar die site en kan dan stemmen. Dat publiek moet volgens uitmetkorting.nl er vooral op letten of de kandidaten de zware verantwoordelijkheid wel aankunnen die er op de schouders van de testers drukt, afhankelijk van het punt waar ze zijn in de achtbaan.