'Dode door schietpartij Molenschot was lid van motorclub No Surrender'

MOLENSCHOT - De man die maandagavond op de kruising van de Lijndonk en de Broekstraat in Molenschot werd doodgeschoten, is een 27-jarige inwoner van Capelle aan den IJssel. Dat meldt de politie. De man zou tot voor kort lid zijn geweest van motorclub No Surrender. Meerdere bronnen beweren dat. Hij verbleef ook regelmatig op de camping in Molenschot. Zijn vriendin had daar een huisje. De politie houdt rekening met een afrekening in het criminele circuit.
Verschillende bronnen melden aan Omroep Brabant dat een ruzie over drugs uit de hand zou zijn gelopen. Het slachtoffer had veel kennissen op de camping, maar ook in Tilburg en omgeving.

Bloemen gelegd
Een groot aantal familieleden heeft zojuist op de plek waar de schietpartij plaatsvond, de 27-jarige man herdacht. Om de familie de gelegenheid te bieden om bloemen te leggen, is de Broekstraat tijdelijk afgesloten geweest.

De politie doet onderzoek op het vermoedelijke verblijfadres van het slachtoffer. Ook op de kruising is de hele nacht sporenonderzoek gedaan. Er zijn vijftien politiemensen op de zaak gezet. De 27-jarige man werd maandagavond in de Broekstraat aan de wegkant, in de bosjes gevonden. Zijn auto, een donkerkleurige Opel Corsa, stond honderd meter verderop. De auto is weggetakeld voor sporenonderzoek.

Auto met Belgisch kenteken
De politie heeft enkele tips binnengekregen over de mogelijke vluchtauto van de daders. De daders zijn nog steeds spoorloos. Sommige getuigen gaven aan dat ze een witte auto met een Belgisch kenteken hebben gezien. De politie neemt de tips mee in het onderzoek en hoopt dat meer getuigen zich melden. Een andere buurtbewoner zei minstens tien schoten te hebben gehoord.

Molenschot valt net als het dorp Hulten onder de gemeente Gilze en Rijen. De afgelopen twee jaar is de gemeente vaak in het nieuws geweest. Er werden veel hennepkwekerijen opgerold en eind juni was er een inval in een loods van autobedrijf Jan B. uit Hulten. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op Freddy Janssen uit Valkenswaard. Ondanks de genoemde incidenten ziet burgemeester Jan Boelhouwer van Gilze en Rijen geen reden om een reactie te geven op wat er maandag in Molenschot is gebeurd.

Bewonersbrief
Om bewoners gerust te stellen liet de gemeente deze ochtend nog een brief verspreiden in de omgeving van de Broekstraat in Molenschot. In de brief wordt mensen die er behoefte aan hebben, slachtofferhulp aangeboden. Ook vraagt de gemeente of mensen die iets gezien hebben, zich willen melden bij de politie.

In de omgeving van de Broekstraat is volgens bewoners meer dan eens afval aangetroffen van drugslaboratoria. Er zou volgens sommige mensen ook gedeald worden.