Paard mishandeld in weiland aan J. F. Kellyweg in Ulvenhout

ULVENHOUT - In een weiland aan de J. F. Kellyweg in Ulvenhout is donderdag een paard mishandeld. Volgens agenten ter plaatse zou de merrie zijn bewerkt met een scherp voorwerp.

De eigenaar van het dier meldde de mishandeling rond twee uur. De politie doet onderzoek naar de zaak. Een dierenarts kwam ter plaatse om het dier te behandelen.

Dierenbeul landelijk actief
Volgens buurvrouw Lonneke De Bock-Geerts heeft de politie gezegd dat ze denken dat het gaat om een dierenbeul die landelijk actief is. De buurvrouw was met haar gezin de hele dag buiten vlakbij de wei, maar ze hebben niets gezien of gehoord. De Bock-Geerts heeft zelf ook paarden en ze zijn erg geschrokken. "Ik werd door mijn man gebeld dat de paardenbeul bij ons in de buurt was geweest dus ik ben meteen naar huis gekomen. Toen ik de merrie zag met al dat bloed op haar benen, sprongen de tranen me in de ogen."

Volgens de eigenaar van het mishandelde paard moet de beul de paarden al langer in de gaten hebben gehouden. "Ik was er 's ochtends om half elf nog geweest. Toen ik om kwart voor twee terug kwam was de merrie toegetakeld. De eigenaar heeft inmiddels maatregelen genomen en de halsters van de paarden verwijderd. "Tegen zo iemand kun je je niet wapenen, laat staan op heterdaad betrappen. Maar als ik 'm te pakken krijg, is hij nog niet jarig."

De politie is nog op zoek naar een man op een fiets die naar de wei stond te kijken en snel wegreed toen de eigenaar eraan kwam.  


Meer over dit onderwerp:
dierenmishandeling paard jf kellyweg ulvenhout
Deel dit artikel: