Advocaat Henk Krol sommeert dat bestuurslid stopt met verspreiden 'onjuiste informatie'

26 augustus 2015 om 18:50
nl
Henk Krol heeft met een sommatie geprobeerd te voorkomen dat bestuurslid Peter Derksen van Stichting Vrienden van de Gay Krant 'onjuiste informatie' in de media verspreidde. Derksen zegt zich geïntimideerd te voelen door de oud-hoofdredacteur van de Gay Krant uit Best en meent dat er geen basis voor de sommatie is.
Geschreven door

Dat blijkt uit documenten over en weer die in het bezit zijn van Omroep Brabant. De documenten tonen aan dat Krols advocaat, Peter Schouten, vorige week maandag een brief aan Derksen stuurde. Daarin eiste hij dat het bestuurslid vóór afgelopen vrijdag akkoord ging met enkele punten [.zip, 1,12MB].
'Schuldig aan smaad'Zo wil Krol dat Derksen stopt met het verspreiden van onjuiste informatie over de financiële administratie. Het bestuurslid vertelde tegen het Algemeen Dagblad dat de oud-voorzitter 'schuld heeft veroorzaakt en die afschuift' op de rest. De rechtbank oordeelde eerder juist dat niet kon worden bewezen dat Krol fouten maakte met de administratie.
LEES OOK: Henk Krol hoeft niet zelf twee ton 'misbruikte' subsidie terug te betalen
Daarnaast heeft Derksen volgens Krol en Schouten tijdens de afgelopen zitting beweerd dat de administratie in 'twee plastic tasjes' kon worden gestopt, terwijl die in werkelijkheid in een postkrat werd aangeleverd. Daarmee wenste hij volgens hen bewust een negatief beeld neer te zetten. Derksen maakt zich zo schuldig aan smaad, stellen Krol en Schouten.
'Sommatie onbeschoft'Derksen noemt de sommatie tegenover Omroep Brabant 'onbeschoft'. In een reactie, die zijn advocaat Oscar Hammerstein verstuurde [.zip, 380kB], claimt hij dat hij geen enkele uitspraken in de media heeft gedaan en dat voor de sommatie dus geen enkele grondslag is. In de documenten van Schouten is daarentegen duidelijk een interview van het AD met Derksen te zien, waarin Derksen zegt dat Krol de schuld afschuift.
Het bestuurslid en advocaat Hammerstein vinden dat Krol ze probeert te intimideren. Ze zijn dan ook niet ingegaan op de sommatie. Schouten bevestigt dat ze niet hebben gereageerd op het bericht dat vorige week werd verstuurd.
Mogelijk juridische stappenKrols advocaat benadrukt tegenover Omroep Brabant dat hij Peter Derksen niet monddood wil maken. "Iedereen heeft vrijheid van meningsuiting in dit prachtige land. Wij willen alleen niet dat er berichten in de media verschijnen die niet kloppen."
Krol en Schouten zeggen na te denken over eventuele juridische vervolgstappen tegen Derksen. Die staan een eventueel hoger beroep, dat het bestuurslid wil beginnen nadat de rechter Krol in het gelijkstelde, volgens Schouten niet in de weg.
Hoger beroep tegen Henk KrolDe Stichting Vrienden van de Gay Krant wil een hoger beroep starten tegen Henk Krol, maar heeft daarvoor het geld nog niet. Daarom zijn Derksen en nog twee oud-bestuurders een inzamelingsactie gestart om 15.000 euro binnen te halen voor het proces.
Vóór 10 september moet de stichting hebben aangegeven of het hoger beroep er komt.
LEES OOK: 'Hopeloos en misleidend', advocaat haalt uit naar inzamelinitiatief voor zaak tegen Henk Krol

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.