'Hoe heet die tante van mij?'; kinderen leren gezichten herkennen in app van Madenaar

MADE - Niets vervelender dan wanneer je kind begint te huilen bij jouw schoonzus, of erger: zijn of haar opa. Beschamend is het als je kind familieleden aanziet voor vreemden en het op een krijsen zet. Niet helemaal onbegrijpelijk als familie op afstand woont of de familierelatie niet zo hecht is dat wekelijkse bezoeken gangbaar zijn. De in Made geboren Joris van Meel komt met een oplossing: de Baby Who is Who-app.
De tweejarige dochter van Van Meel moest telkens wennen wanneer familie op bezoek kwam. Ze kon maar niet wennen aan de 'nieuwe' gezichten die thuis over de vloer kwamen. Daar wist Joris van Meel wel iets op te bedenken. Hij ontwikkelde een app waarmee kinderen spelenderwijs leren wie er over de vloer komt.

'Ik ben Maartje'
Ouders die hun kind gezichten willen laten leren, uploaden foto's van familieleden of vrienden. Daar komt een naam bij te staan, maar ook een audiobericht afspelen is mogelijk. Zo kan een kind ook wennen aan de stem van een persoon.

Van Meel heeft zijn app inmiddels getest op zijn eigen kinderen. "Dat het werkt blijkt wel uit het feit dat mijn dochter haar opa standaard 'opa Keessie' noemt. Precies zoals ik zelf bij zijn foto ingesproken heb."

De app is in een gratis en in een betaalde versie verkrijgbaar in de Apple appstore.