Is 75 procent inwoners Vierlingsbeek terecht geflitst? Rechter doet vrijdag uitspraak

28 augustus 2015 om 10:00
nl
Waren de boetes op de Overloonse weg in Vierlingsbeek terecht of niet? De kantonrechter in Den Bosch doet vrijdag uitspraak in deze zaak. In december 2013 was er in het dorp een golf van verkeersboetes. Liefst 75 procent van de bewoners werd beboet.
Geschreven door

De snelheid op de Overloonseweg ging jaren geleden omlaag van tachtig naar vijftig kilometer per uur, maar niemand trok zich daar wat van aan. Controles waren er nooit. Totdat de politie in december 2013 begon met flitsen.
Tientallen bezwarenInwoners zeggen dat de situatie op de Overloonseweg onduidelijk is. Je hebt daar het idee dat je al buiten de bebouwde kom rijdt. De weg ziet er volgens de Vierlingsbekers uit als een weg waar je tachtig kilometer mag rijden.
De boeteregen die ontstond, zorgde voor veel ophef in het dorp. Marc Oudenhoven bundelde met een aantal inwoners de krachten en maakte bezwaar tegen de boetes. De kantonrechter in Den Bosch heeft het afgelopen jaar tientallen Vierlingsbekers voor zich gehad die het niet eens zijn met de boetes. Vrijdag doet de rechter uitspraak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.