Robotband Team Dare uit Eindhoven: Vier instrumenten, maar nul bandleden op het podium

EINDHOVEN - Een band zonder muzikanten, maar wél een met een podium vol instrumenten. Robotband Team Dare uit Eindhoven was dé publiekstrekker op hightech-festival Mini Maker Faire Eindhoven.
"Tonight's gonna be a good night", knalt het uit de boxen. Een dame op leeftijd speurt het podium af, op zoek naar een verborgen muzikant. Maar die is er niet. De robots van Team Dare spelen hun muziek volledig zelfstandig.

Frank van Heesch, één van de oprichters van de robotband, loopt er een beetje verloren bij. Op het incidenteel aanpassen van de playlist na, heeft hij tijdens het optreden nauwelijks een functie: "Eigenlijk zijn we niets meer of minder dan de roadies van onze eigen band," lacht Van Heesch.

Internationaal
Team Dare is opgericht door acht studenten van de Technische Universiteit Eindhoven. Van Heesch is één van hen. Gemiddeld staan ze elke maand wel een keer op het podium, in binnen- of buitenland. "We worden zo vaak gevraagd, dat we vaker 'nee' dan 'ja' moeten verkopen."

Het Eindhovense publiek is onder de indruk. "Ideale band voor een lang feestje," vindt een man van een jaar of veertig. "Ze hebben geen drink- of plaspauze nodig, dus ze kunnen de hele avond en nacht doorgaan. Misschien huur ik hen wel in bij m'n volgende feestje."