Erik van Loon mist topklassering in Polen door gebroken velg

31 augustus 2015 om 11:15
nl
Erik van Loon uit Riethoven lag in de Baja van Polen, een voorbereiding op de Dakar Rally, lang op koers voor een topklassering in het algemeen klassement. Tot hij op de laatste dag op een steen reed en zijn velg brak. Meer dan een elfde plek in de eindklassering zat er daardoor niet in.
Geschreven door

Door de gebroken velg werd Van Loon werd met zijn navigator Wouter Rosegaar uiteindelijk flink teruggeworpen in het algemeen klassement. "We zouden anders waarschijnlijk op plaats 4 zijn geëindigd en misschien wel een tweede of derde tijd neergezet, nu hebben we een dik half uur verloren”, legt Van Loon uit op zijn website.
Ondanks deze pech houdt het duo een goed gevoel over aan deze rally. Van Loon: “Het was de laatste voorbereiding op dit soort paden voor Dakar. Het gebied is hier heel specifiek waardoor je ervaring nodig hebt om hier snel te zijn. Wij hebben ons zeer snel aangepast en hebben toptijden neergezet."
"De gebroken velg is gewoon domme pech, maar het is heel jammer dat we hierdoor niet naar huis gaan met het resultaat wat bij onze goede prestatie hoort."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.