Einde transferdeadline: international Adam Nemec op de valreep naar Willem II

1 september 2015 om 02:00
nl
De transfermarkt is gesloten. Om middernacht verliep de deadline en ging de markt op slot. Willem II wist op het nippertje hun gedroomde spits aan te trekken, maar wat deden de andere Brabantse clubs? Omroep Brabant zette de belangrijkste Brabantse transfers van maandag 31 augustus op een rijtje.
Geschreven door

PSV: geen Leroy FerVolgens de geruchtenmolen zou PSV Leroy Fer willen huren van Queens Park Rangers. Zijn zaakwaarnemer Rob Jansen heeft laten weten dat Fer niet naar PSV gaat, maar gewoon bij QPR blijft.  
Willem II: Adam Nemec aangetrokken, Mathieu verhuurd aan Go Ahead Eagles, Pluim vertrektWillem II versterkte zich op de laatste dag van de transfermarkt met de Slowaak Adam Nemec. Adam Nemec is een 29-jarige spits die onder contract stond bij New York City FC. De Slowaakse international tekent in Tilburg een contract voor één jaar. Op dit moment zit hij bij de Slowaakse nationale ploeg voor de EK kwalificatiewedstrijden tegen Spanje en Oekraïne.
De 1,90 meter lange aanvaller debuteerde in 2006 voor de nationale ploeg van Slowakije en heeft inmiddels 16 interlands achter zijn naam staan, waarin hij 3 keer scoorde. In clubverband kwam hij uit voor MSK Zilina , FC Erzgebirge Aue , KRC Genk, 1. FC Kaiserslautern, FC Ingolstadt 04, 1. FC Union Berlin en New York City FC. Hij speelde 256 officiële wedstrijden en scoorde hierin 56 keer.
Justin Mathieu wordt voor het resterende seizoen verhuurd aan Go Ahead Eagles. De talentvolle aanvaller kwam vorig jaar op huurbasis uit voor FC Oss. Willem II heeft een optie bedongen om het aflopende contract van de 19-jarige Mathieu te verlengen.
Wiljan Pluim heeft zijn contract bij Willem II ontbonden. De 26-jarige middenvelder maakte begin februari de overstap van Roda JC naar Tilburg en kwam in 8 duels in actie.  
FC Den Bosch: Vykintas Slivka FC Den Bosch heeft de selectie versterkt met Vykintas Slivka (20). De Litouwse A-international wordt door FC Den Bosch voor de rest van seizoen 2015-2016 gehuurd van de Italiaanse kampioen Juventus, waar de Bossche club een samenwerking mee heeft. Vykintas Slivka is geboren op 29 april 1995 in de Litouwse stad Panevežys. Slivka kan op het middenveld op meerdere posities uit de voeten en is een sterke, talentvolle ‘box-to-box’ speler.
Helmond Sport: Yannick Cortie, Gévero Markiet en Carlo de ReuverStanley Elbers verkast naar Excelsior. De aanvaller moet in Kralingen de naar Leeds United vertrokken Jordan Botaka opvolgen. Elbers scoorde vorig seizoen dertien keer voor Helmond Sport, daarmee werd hij clubtopscorer. De aanvaller kampt momenteel nog met een hamstringblessure.
De Helmonders hebben zich wel weten te versterken met twee verdedigers. Yannick Cortie (22) en Gévero Markiet (24) worden gehuurd van FC Utrecht.
De 20-jarige Carlo de Reuver komt tot het einde van dit seizoen op huurbasis van SBV Excelsior naar Helmond Sport. De aanvaller sluit per direct aan bij de selectie van Jan van Dijk.
RKC Waalwijk: Rigino CiciliaRKC Waalwijk huurt spits Rigino Cicilia van Roda JC Kerkrade.De centrumspits sluit meteen aan bij de selectie. Algemeen directeur Remco Oversier is verheugd met de huur van Rigino Cicilia. ''Rigino is het type spits waar wij, naast onze huidige bezetting, naar op zoek waren. Hij is groot, sterk en met zijn manier van spelen vergelijkbaar met Jean-David Beauguel, die met zijn speelwijze een geliefde speler bij onze supporters was."    
Excelsior: Henrico DrostHenrico Drost wordt per direct toegevoegd aan de selectie van Excelsior. De 28-jarige verdediger die het afgelopen seizoen nog voor NAC Breda speelde, tekent een contract voor twee jaar. Drost kwam in het seizoen 2006-2007 al voor de Kralingers uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.