PSV-doelman Jeroen Zoet deelt geldprijs voor Maatschappelijk Speler Eredivisie 2015

HILVERSUM - Jeroen Zoet is uitgeroepen tot Maatschappelijk Speler Eredivisie 2015. De doelman kreeg zowel van de internetstemmers als de jury de meeste waardering voor zijn maatschappelijke inzet buiten het veld. Voor hem is maatschappelijk betrokken zijn 'niet een wedstrijd'. Daarom deelt de keeper de geldprijs van 50.000 euro met de andere genomineerden.
Op het jaarlijkse Gala Voetballer van het Jaar kreeg Stijn Schaars namens Jeroen Zoet de prijs uitgereikt. Zoet kon vanwege verplichtingen bij het Nederlands elftal niet aanwezig zijn bij de uitreiking.  

Zoet deelt prijs samen met zijn ‘uitdagers’
Bij de uitreiking ontving Schaars in de plaats van Zoet een cheque ter waarde van 50.000 euro die Zoet mag verdelen aan een goed doel naar keuze.

Schaars liet namens Zoet weten erg blij te zijn met de prijs: “Ik ben vereerd dat ik gewonnen heb, maar zie maatschappelijk betrokken zijn niet als een wedstrijd. Ik wil het geldbedrag daarom delen met de andere genomineerden Jordan Botaka (Excelsior) en Maikel Kieftenbeld (oud-FC Groningen), zodat zij een deel kunnen doneren aan hun maatschappelijke projecten.”

Zoet schenkt zijn gedeelte aan Spieren voor Spieren, de maatschappelijk partner van PSV en de stichting waar hij ook ambassadeur voor is.

'Voorbeeld voor veel jongeren'
De jury roemt de speler voor zijn inzet voor maatschappelijke projecten. "Jeroen is een voorbeeld voor veel jongeren. Met zijn 24 jaar is Jeroen zich al erg bewust van de invloed die hij als profvoetballer heeft op de maatschappij", aldus het juryrapport. "Niet alleen bij projecten van zijn club PSV is Jeroen erg actief, maar ook op individueel gebied zet hij zich in voor de maatschappij. Zo heeft hij onlangs, als ambassadeur van Spieren voor Spieren de 'spierathlon' afgelegd samen met een deelnemertje met een spierziekte."
   
De organisatie wil met de prijs aandacht vragen voor de maatschappelijk kant van voetbal en spelers stimuleren om zich te blijven inzetten voor een betere samenleving.