Zit Mister Gay Nederland in het Eindhovense gemeentehuis?

EINDHOVEN - De Mister Gay-verkiezing staat weer voor de deur en op internet kan gestemd worden op de elf finalisten. Meest opvallende deelnemer is Tom van den Nieuwenhuijzen, die raadslid is voor GroenLinks in Eindhoven.
Tom (33) deed in 2007 al eens mee aan de Mister Gay-verkiezing en is blij dat hij een nieuwe kans maakt op de titel: “Ik ben docent en actief in de politiek, dus deze ervaring is voor mij buiten mijn comfortzone, maar daarom des te gaver.”

Rolmodel
Tom zegt dat hij hoopt een rolmodel te worden voor homo’s. “Ik hoop ze het gevoel te geven dat ze kunnen zijn en doen wat ze willen. Ik schrik ervan dat Nederland op nummer zeven staat in de lijst van meest homovriendelijke landen van Europa. Ooit waren we nummer één.”

Zijn partijgenoten van GroenLinks vinden het leuk dat hij meedoet. "Daar houden ze wel van divers", lacht Tom. De reacties bij Fontys, waar hij werkt als docent, zijn wisselend. "Er zijn mensen die vragen of ik moet oefenen om te zeggen dat ik voor 'World Peace' ben."

Andere kandidaten
Behalve het raadslid staan er nog twee Brabanders in de finale: Jordy Bouwmans (19) uit Den Dungen en Steven van Akelijen (33) uit Roosendaal.