Ruim 5000 werkzoekenden gebruiken Tinder-achtige app Otso uit Tilburg

TILBURG - Het gaat goed met de twee Brabantse start-ups die een soort Tinder voor werkzoekenden bieden. Slechts maanden na hun oprichting geven ze aan internationale plannen te hebben. Hoe gaat het nu met de bedrijven? In dit artikel: het Tilburgse Otso.
Er bestaat geen twijfel dat Otso dé primeur had dit jaar. De Tilburgse Bart Naber (23) kwam voor het eerst op de proppen met het lumineuze idee om het concept achter het razend populaire Tinder, met zo'n 1,2 miljoen Nederlandse gebruikers, te vertalen naar het bedrijfsleven.

Otso werkt als volgt: werkzoekenden maken een account aan met een profiel waarin ze zichzelf presenteren. Vervolgens kunnen ze langs verschillende vacatures die bij hun profiel passen, swipen. Zodra ze hun droombaan vinden, swipen ze naar rechts en krijgt de werkgever een bericht."Bizar druk", zo vat Naber zijn huidige leven samen nadat twee maanden geleden Otso live ging. "We maken een ongelooflijke groei door. Minimaal honderd werkzoekenden melden zich nu per week aan via de app."

Vijfduizend werkzoekenden aangemeld
Otso bereikte woensdag de mijlpaal van vijfduizend aangemelde werkzoekenden. "En op dit moment zijn er ruim 150 bedrijven aangemeld. Elke dag komen er een paar bij. Otso zorgde voor precies 533 matches", aldus Naber.

Wat er na die matches, waarbij werkzoekenden en bedrijven aangeven in elkaar te zijn geïnteresseerd, is gebeurd, is niet helemaal duidelijk. Niet iedereen heeft namelijk iets van zich laten horen. Maar uit terugkoppelende bedrijven blijkt dat 21 werkzoekenden een baan vonden. "Bijbaantjes, maar ook topfuncties."

Otso wil internationaal
Van alle aanmeldingen komen de meeste uit Brabant. Logisch, vindt Naber, omdat de app ook in deze provincie is gelanceerd. Toch wil hij uitbreiden en het liefst voorbij de grenzen. Voor het eind van dit jaar wil Otso internationaal. "Maar meer kan ik daarover nu echt niet zeggen. Het loopt allemaal nog."

De Brabantse concurrent van Otso, JobTalk, heeft dezelfde ambities en is zelfs al een stap verder. De oprichtsters van het bedrijf, Ingrid van den Hurk en Roos Sluis, zetten naar verwachting binnenkort hun handtekening onder een overeenkomst voor internationale uitbreiding.

Download Otso hier voor Android of iOS.