Tinder-app JobTalk voor werkzoekenden breidt uit naar het buitenland

2 september 2015 om 22:51
nl
Het gaat goed met de twee Brabantse start-ups die een soort Tinder voor werkzoekenden bieden. Slechts maanden na hun oprichting geven ze aan internationale plannen te hebben. Hoe gaat het nu met de bedrijven? In dit artikel: het Eindhovense JobTalk.
Geschreven door

Net als Otso werkt JobTalk als volgt: werkzoekenden maken een account aan met een profiel waarin ze zichzelf presenteren. Vervolgens kunnen ze langs verschillende vacatures die bij hun profiel passen, swipen. Zodra ze hun droombaan vinden, swipen ze en krijgt de werkgever een bericht.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=BFEJjSG2guc]
Internationale uitbreidingJobTalk werd eind juli voor het grote publiek vrijgegeven. Sindsdien verkeert de ontwikkeling in een stroomversnelling. Het gaat zo goed met de start-up dat de oprichtsters, Ingrid van den Hurk en Roos Sluis, binnenkort hun handtekening onder een overeenkomst voor internationale uitbreiding zetten.
De deal kwam eigenlijk onverwacht op het pad van de onderneemsters terecht, vertelt Roos Sluis. Het bedrijf WorldEmp uit Velsen-Noord zocht een tool om onder meer Indiase softwareontwikkelaars te koppelen aan het midden- en kleinbedrijf. JobTalk biedt die tool.
Meer functionaliteitenIndiase softwareontwikkelaars zijn relatief goedkoop voor Nederlandse bedrijven. Daarnaast bieden ze genoeg capaciteit om aan de toenemende vraag aan software in Nederland te voldoen, iets wat Nederlandse softwareontwikkelaars alleen niet aan kunnen.
"Met WorldEmp klikte het en we omarmden dan ook meteen het idee", legt Sluis uit. JobTalk werkt nu meer functionaliteiten voor de applicatie uit. Zo kan het mkb in de toekomst zien hoe lang een Indiase ontwikkelaar al een functie heeft en welke computertalen hij beheerst.
Zo'n veertienhonderd werkzoekenden aangemeldOver anderhalve maand tot twee maanden moet de app zijn geoptimaliseerd voor de Indiase markt, legt Sluis verder uit. In Nederland telt JobTalk veertienhonderd werkzoekenden en biedt de app bijna 140 vacatures. Dat is minder dan de Tilburgse concurrent Otso.
Hoeveel matches er ten slotte zijn gemaakt, kan Sluis nog niet zeggen. "We hebben ons voorgenomen om binnen twee maanden een eerste analyse te doen. En we zijn pas 20 juli live gegaan. We willen eerst een community bouwen."
Download Job-Talk hier voor Android of iOS. Of probeer de webapp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.