Vandaag in Brabant: Edwin K. uit Erp hoort strafeis

EINDHOVEN - Vandaag staat Edwin K. uit Erp voor de rechtbank in Den Bosch. Ook nemen we een kijkje bij de opening van een enorme containerterminal in Veghel. En de overvallers van de Carpetright in Breda staan op internet: de politie heeft foto's van ze vrijgegeven.
Dit wordt het nieuws vandaag:
Edwin K. uit Erp staat donderdag voor de rechtbank in Den Bosch. Hij raakte vorig jaar oktober zwaar gewond toen er een aanslag op zijn auto werd gepleegd. Dat hij nu zelf naar de rechtbank moet, komt omdat in die wagen een grote hoeveelheid drugs werd gevonden.

Vanmiddag wordt de nieuwe uitbreiding van een containerterminal in Veghel geopend. Door de aanleg van het Máximakanaal en het uitdiepen van de Zuid-Willemsvaart kunnen er nu veel grotere schepen naar Veghel varen.

Voor bij het koffieapparaat:
Gratis af te halen: er komen steeds meer Facebookgroepen bij waar spullen gratis worden aangeboden. De meeste groepen in de grote steden hebben zo rond de vijfduizend leden. Maar Eindhoven doet het beter dan alle andere plaatsen in Brabant, 20.000 mensen hebben zich inmiddels bij de site aangemeld.


In Brabant zijn twee apps in ontwikkeling zoals Tinder maar dan voor werkzoekenden. En de bedrijfjes groeien als kool. We belden ze op en vroegen hoe het nu met ze gaat.

Ruim duizend mensen hebben gisterenavond de benefietwedstrijd bezocht tussen Juliana Mill en een team van oud-profvoetballers. De wedstrijd werd georganiseerd voor dorpsgenoot Dennis Verweijen. Hij lijdt aan acute leukemie en heeft een stamceldonor nodig om te kunnen overleven. In zijn familie is geen geschikte donor en dus zal er een match bij iemand anders moeten worden gevonden.

Wat heb je gemist?
Langs de A27 bij Oosterhout is gisteren het lichaam van de vermiste Hans van den Ouweland gevonden. Hoe de man om het leven is gekomen, is nog niet bekend. De politie houdt alle scenario's open. Het lichaam van Van den Ouweland lag in een auto op een parkeerplaats vlakbij het Esso-tankstation.

Over het familiedrama in Veghel wordt steeds meer bekend. De 17-jarige zoon van het gezin is aangemerkt als verdachte in de zaak. Waarschijnlijk duurt het onderzoek in het huis aan de Fazantendonk nog dagen.

Het is over en uit met de anonimiteit van de mannen die de Carpetright in Breda hebben overvallen. Tot gisterochtend kregen ze de tijd om zich te melden bij de politie. Dat hebben ze niet gedaan. De foto’s die de politie heeft gepubliceerd, tonen de overvallers frontaal in het gezicht. De mannen hebben een zonnebril en een pet op.