Selfie-makende gorilla’s: bezoek Oeganda in virtual reality dankzij Bossche reisorganisatie

DEN BOSCH - De eerste selfie-makende ('vloggende'?) gorilla in virtual reality is een feit. In samenwerking met het Nederlandse productiebedrijf VR Gorilla schoot het Bossche reisbureau Matoke Tours virtual reality-filmpjes in Oeganda. Zo wil de organisatie aandacht vragen voor de met uitsterven bedreigde berggorilla’s in Oeganda.
Twee filmmakers van het Amsterdamse productiebedrijf VR Gorilla reisden in mei 2015 naar de regenwouden van het Bwindi Impenetrable Forest. Daar brachten ze met speciale camera’s de natuur en vooral de gorilla’s in beeld.

‘Virtual Gorilla'
De 360 graden-beelden zijn op de website van het project in hoge resolutie te zien. Het resultaat is naast schitterend soms ook kolderiek. In een van de filmpjes pakt een jonge gorilla van ongeveer drie jaar oud de camera. Na het enkele minuten bestuderen van de apparatuur, maakt het dier zijn eerste selfies.

"Het is haast niet uit te leggen hoe het voelt om tussen een groep wilde berggorilla's te staan”, aldus Gevers. “Wij vonden het een geweldig idee dat mensen dat kunnen beleven, zodat ze beseffen hoe magisch deze dieren zijn."

VR op je telefoon
Begin september wordt het project onthuld op de World Expo in Milaan. Daar zullen de beelden met een VR-bril voor het eerst in virtual reality getoond worden. Uiteindelijk zullen de beelden ook in VR op telefoons te zien zijn middels een speciale app en bril, belooft Gevers.