Video

Lift stort naar beneden in slooppand op terrein TU Eindhoven: één dode en één zwaargewonde

4 september 2015 om 17:43 • Aangepast 21 november 2020 om 16:14
nl
Op het terrein van de Technische Universiteit (TU/e) in Eindhoven zijn vrijdagmiddag een dode en een zwaargewonde gevallen toen in een pand dat gesloopt zou worden een lift van zeven hoog naar beneden viel. Een van de slachtoffers werd doodgedrukt.
Profielfoto van
Geschreven door

Het andere slachtoffer is zwaargewond en lag enige tijd bekneld onder de lift. De brandweer wist hem rond halfvijf te bevrijden. Hij is per ambulance naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht. Het is niet duidelijk hoe hij er aan toe is.
Het Redteam Hoogteverschillen assisteerde de brandweer bij de reddingsoperatie. Tim Bosmans, de officier van dienst van de brandweer, was positief over de reddingsactie. "Het ziet er naar uit dat we deze persoon er levend onderuit krijgen."
Bovenop de liftMogelijk waren de twee slachtoffers aan het werk in het pand. Volgens Bosmans stonden ze bovenop de lift toen het gevaarte in de schacht naar beneden viel.

Wachten op privacy instellingen...

Een traumahelikopter werd opgeroepen. Daarnaast waren veel hulpdiensten ter plaatse, waaronder vier ambulances. De politie bewaakt de ingang van het gebouw.
Aan het werk via onderaannemersHoofdaannemer Dura Vermeer uit Rotterdam laat weten dat de slachtoffers niet bij hen werken. Het gaat om mensen die via onderaannemers aan het werk zijn. Beiden zijn werknemers van sloopbedrijf Heezen.
Een medewerker van het sloopbedrijf Heezen BV bevestigt aan Omroep Brabant dat ze aan het werk zijn bij het pand op het terrein van de universiteit. Medewerkers van het bedrijf gingen toen ze het nieuws hoorden naar het terrein van de TU/e om meer informatie te krijgen.
Gebouw PotentiaalDe lift was niet in gebruik. Het gaat om het gebouw Potentiaal, het oude gebouw van de faculteit Electrical Engineering. Het universiteitsgebouw telt zestien etages en wordt omgebouwd tot een woontoren voor studenten en buitenlandse onderzoekers.

Wachten op privacy instellingen...

Het is nog onduidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren.
'Wij zijn geschokt'De TU/e reageerde met grote verslagenheid op het tragische nieuws. "Wij zijn geschokt door dit vreselijke ongeval", zegt collegevoorzitter Jan Mengelers van de TU/e.
"Het is een gebouw op onze campus en alles wat daar gebeurt, trekken wij ons zeer aan. We leven sterk mee met de familie van het slachtoffer en met de zwaargewonde medewerker van Heezen."

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.