Thuiszorgmedewerkers voeren actie in Den Bosch

5 september 2015 om 17:41 • Aangepast 21 november 2020 om 16:14
nl
Zo'n honderd medewerkers van thuiszorgorganisatie TSN voerden zaterdag onaangekondigd actie tijdens een VNG-congres over de verschuiving van zorgtaken naar gemeenten. Bij dit congres in de Brabanthallen in Den Bosch waren onder meer staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) en veel gemeenteraadsleden aanwezig.
Profielfoto van
Geschreven door

De medewerkers van TSN zijn het zat dat Van Rijn en gemeenten hard snijden in de thuiszorg waardoor alleen al bij TSN in korte tijd meer dan 1500 ontslagen zijn gevallen. Zij riepen Van Rijn en de gemeenteraden op te stoppen met bezuinigen op de zorg, zo liet vakbond FNV weten.
Deze week kondigde TSN weer een massaontslag aan waarbij 436 mensen hun vaste baan verliezen. Ook de medewerkers met een tijdelijk contract komen op straat te staan. Daarnaast verlaagt TSN het loon van de medewerkers die wel in dienst blijven met 25 procent.

Wachten op privacy instellingen...

Niet akkoord met loonsverlagingFNV Zorg & Welzijn gaat niet akkoord met de eenzijdige loonsverlaging. Daarom kondigde de vakbond eerder deze week een kort geding aan tegen TSN waarin wordt geëist dat de loondump van tafel gaat. De vakbond heeft eerder met succes tegen thuiszorgorganisatie Vérian juridische stappen genomen tegen een eenzijdig loonoffer.
Toon Wennekers, bestuurder FNV Zorg & Welzijn: "De thuiszorgmedewerkers van TSN zijn boos op hun directie en de politiek. Zij pikken het niet langer dat bezuinigingen op de zorg volledig worden afgewenteld op zorgverleners en hun kwetsbare cliënten. Zij willen dat gemeenten geld voor zorg ook echt aan zorg besteden.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.