'Doe dit voor zieke opa', Helmondse (14) jongste zwemster ooit Amsterdam City Swim tegen ALS

5 september 2015 om 17:54
nl
Nadat bij opa Sjef de spierziekte ALS werd geconstateerd, riep hij alle kleinkinderen bijeen met de vraag: Wat zouden jullie nog één keer met opa willen doen? Voor de 14-jarige Loes Kolenberg uit Helmond was er één wens: meezwemmen bij de Amsterdam City Swim zondag voor opa. Maar dat valt niet mee als je minimaal vijftien jaar moet zijn.
Geschreven door

Opa Sjef besloot daarop een brief te sturen naar de organisatie van het zwemevenement. ''Het bestuur moest nog wel even over mijn deelname vergaderen. Uiteindelijk maakte de organisatie een uitzondering voor mij'', vertelt Loes trots.
Drie keer Nederlands kampioenDaarmee wordt de Helmondse de jongste deelnemer ooit aan de Amsterdam City Swim. Ze moet twee kilometer zwemmen door de Amsterdamse grachten voor het goede doel.
Pittig, maar de zwemster van zwemvereniging De Helmondse Watervrienden verwacht dat het voor haar geen probleem wordt. ''Thuis hangen verschillende medailles.'' Loes is drie keer Nederlands kampioen in haar leeftijdsklasse bij de zwembond NCS.
Zonder opaZe kijkt er al tijden naar uit om zondag eindelijk het Amsterdamse water in te springen. ''Ik wilde heel graag zwemmen voor mijn opa omdat hij ziek is. Ik wil iets terugdoen voor hem. Op deze manier hoop ik een mooie herinnering aan hem over te houden.''
Inmiddels heeft Loes ruim achthonderd euro opgehaald voor de bestrijding van de spierziekte ALS. Heel de familie komt haar aanmoedigen, behalve opa. ''Helaas kan hij er zelf niet bij zijn.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.