Winnaar Bloemencorso: 'Nu vier je toch een ander feestje'

7 september 2015 om 10:23
nl
Buurtschap Wernhout moest er twaalf jaar op wachten. 'Adieu Vincent, een afscheid in bloemen' mocht zondag bij het Bloemencorso stoppen op de Markt in Zundert.
Geschreven door

De wagen won zowel de jury- als de publieksprijs. Het is voor ontwerper Mathieu Rombouts (een van de drie) de dag erna nog een beetje onwennig.
"Dit maak je bijna nooit mee. En als winnaar vier je toch net een ander feestje", zegt hij. Net als twaalf jaar geleden stond het corso dit jaar in het teken van Vincent van Gogh.
Generatie"Voor ons was het twaalf jaar geleden, dat betekent dat er bij ons een hele generatie was die het Bloemencorso nog nooit gewonnen had. En anderen moeten er nog langer op wachten dan wij. Wij zijn heel blij dat we dit hebben kunnen bewerkstelligen."  
Wernhout ging het corso in met een goed gevoel. "We hadden het staan zoals we wilden hebben. Maar dan nog leef je tussen hoop en vrees. Zitten we wel bij de eerste tien, de eerste vijf? En als je dan eerste wordt is het natuurlijk groot feest. Hoofdpijn de dag erna? Dat valt eigenlijk nog niet eens tegen", zegt Rombouts.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.