Guus Meeuwis drie maanden na optreden Royal Albert Hall: 'Kan de juiste woorden nog niet vinden'

7 september 2015 om 19:26
nl
Guus Meeuwis kan drie maanden na zijn concert in de Royal Albert Hall in Londen nog niet de juiste bewoordingen vinden om zijn avontuur beschrijven. "Ik vind de woorden 'electric', magisch, intens er wel bij passen", vertelt de Tilburgse zanger.
Geschreven door

Het was een langgekoesterde wens van Guus Meeuwis om in Engelse muziektempel, de Royal Albert Hall, te staan. Op zondag 24 mei was het zover. Hier ging jaren voorbereiding aan vooraf. "Het werd op een gegeven moment een dingetje. Bij elke vergadering vroeg ik of er al iemand uit Londen had gebeld."
RoesHet concert was in korte tijd uitverkocht en vijfduizend mensen maakten het 'magische' moment van Guus Meeuwis mee. "Je raakt in een soort roes. Maar je ziet ook dat de mensen achter je en in de zaal hetzelfde meemaken."
Het besef bij de zanger kwam pas de volgende ochtend. "Toen ik me realiseerde wat me was overkomen, biggelde een traan over mijn wang. Maar dat heb ik wel vaker sinds ik kinderen heb", zegt de zanger met een glimlach.
In de documentaire 'Guus gaat naar Londen' wordt de zanger gevolgd op weg naar zijn concert in de Royal Albert Hall en vlak daarna. De documentaire en de concertregistratie zijn zondag 13 september vanaf 18.45 uur te zien bij Omroep Brabant TV.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.