Video

De boswachter geeft de film 'Holland, natuur in de Delta' een vette negen

10 september 2015 om 18:30
nl
Boswachter Jacques van der Neut geeft de nieuwe natuurfilm 'Holland, natuur in de delta' een vette negen. De film die op 24 september in première gaat in 150 bioscopen is donderdag voor het eerst in zijn geheel vertoond. De film werd voor een groot gedeelte opgenomen in de Biesbosch.
Geschreven door

Filmrecensenten, boswachters en organisaties die bij het maken van de film waren betrokken, waren de gelukkigen. Zij mochten als eerste de film in zijn geheel zien. Jacques van der Neut is dik tevreden over het eindresultaat. "Een vette negen, want het zijn magnifieke beelden."
ZeearendDe film vertelt het verhaal van het dierenleven in de delta, die Nederland nog steeds is. In de Biesbosch werden vooral de bever en de zeearend gevolgd. Van der Neut heeft de filmcrew in het najaar van 2014 heel wat keren in de Biesbosch begeleid. "Ik zit natuurlijk met andere ogen te kijken. Als ik een shot zie van een bever of van een stuk landschap, dan denk ik 'dat is bij de rivier gefilmd en dat bij het nest van de zeearend'. Zo zit ik te kijken."
Unieke beelden De zeearend is in 'Holland, natuur in de delta' de onbetwiste hoofdrolspeler. De film bevat nog nooit eerder vertoonde beelden van de ruige zeearenden uit de Biesbosch, die heel teder omgaan met hun nakomelingen. Klunzig, grappig en ontroerend zijn de eerste beelden van zeearenden die proberen om het vliegen 'onder de knie' te krijgen. Ook hier is het letterlijk vallen en figuurlijk weer opstaan.
Een enorm pluspunt noemt boswachter Jacques van der Neut het ook laten zien van de 'gewone' Biesboschdieren in de film. Een boze meerkoet die ontzag inboezemt met een aanval op een eend, een zorgzame fuut met drie jongen op zijn rug en een rat, een simpele rat die nieuwsgierig kwam kijken bij een beverburcht.
'Holland, natuur in de delta' krijgt van de boswachter een vette negen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.