Video

Woest wapengekletter in Engelen bij Historisch Festival [FOTO'S]

12 september 2015 om 21:31
nl
Bulderende kanonnen, soldaten te paard en koken boven een houtvuurtje. Engelen duikt dit weekend de geschiedenis in naar het jaar 1587. Tijdens het Historisch Festival Engelen spelen duizend 're-enactors' uit heel Europa verschillende veldslagen na. Zij voelen zich helemaal thuis in de historische kleding en met een bajonet of musket in de hand.
Geschreven door

Tijdens het evenement worden diverse historische gebeurtenissen nagebootst. Een veldslag uit de tijd van Napoleon, een groot gevecht tijdens de middeleeuwen en de Slag om Engelen, de strijd tegen de Spaanse bezetter tijdens de 80-jarige oorlog.
Fotoreportage Onze fotografe was ook in Engelen en maakte een kleurrijke fotoreportage. Alle foto's zijn hier te bekijken.
Drie soldaten die onder Napoleon vechten, liggen net voordat de massale confrontatie begint ontspannen in het gras. Een van de acteurs komt uit Den Helder, de ander uit Nijmegen, de derde uit Bergen op Zoom. Ze kennen elkaar uit het re-enactmentwereldje en delen dezelfde passie.
'Geen gejaag en gestress' "Het is heel fijn om even uit het hectische bestaan van tegenwoordig te stappen en zonder gejaag en gestress te zijn", zegt een van hen. "Onze mobiele telefoons staan uit en zitten ergens diep in de tas. De waan van de dag is verdwenen."
[tweet:body:https://twitter.com/PuurKaat/status/642758304431779840]
Groene trouwjurk Even verderop wandelt een jonkvrouw in een schitterende groene, middeleeuwse jurk. "Het is mijn trouwjurk", zegt ze. "Zestien jaar geleden liep ik hiermee naar het altaar. En hij past nog steeds!"
Het Historisch Festival Engelen biedt ook markten, straattheater, kampementen en demonstraties van oude ambachten. Ook zondag kan het publiek er nog terecht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.