Video

Het lekkerste bier van Brabant? Zuster Agatha van Muifelbrouwerij uit Berghem

13 september 2015 om 21:16 • Aangepast 21 november 2020 om 16:02
nl
Zuster Agatha van Muifelbrouwerij uit Berghem is het lekkerste bier van Brabant. Commissaris van de Koning en juryvoorzitter Wim van de Donk reikte zondag de prijs uit op een bierfestival van Museum Brouwerij de Roos in Hilvarenbeek.
Profielfoto van
Geschreven door

Zuster Agatha smaakt volgens de jury het allerlekkerst, maar het is dan ook het paradepaardje van de brouwerij. "Dit is het bier waar het voor mij allemaal mee in begonnen in 2006", vertelt brouwer Martin Ostendorf glunderend.

Wachten op privacy instellingen...

Meer dan dertig bieren hadden zich ingeschreven voor de wedstrijd. En natuurlijk moesten ze allemaal worden geproefd. Geen straf voor de Commissaris van de Koning, want hij is een echte bierliefhebber. "Al tijdens mijn studententijd ging ik vaak naar het biercafé het Elfde Gebod in Antwerpen om verschillende bieren te drinken. In mijn koelkast liggen dan ook altijd verschillende bieren en daar komt Zuster Agatha nu bij te liggen."
Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en BN DeStem organiseerden de wedstrijd samen met Museumbrouwerij De Roos, dat zelf met zijn Bikse Tripel de derde plaats wist te pakken. Het op één na lekkerste bier van Brabant is de W-IPA van St. Christoffel uit Breda.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.