Brabantse Beauties schitteren op het witte doek in Tilburg

TILBURG - In theater De NWE Vorst in Tilburg is vanaf september een nieuwe documentairereeks te zien. Iedere derde vrijdag van de maand komen opvallende docu’s voorbij. De start is voor 'Broken Dreams' van Suzanne van Leendert.

'Broken Dreams' komt voort uit de filmwedstrijd Brabantse Beauties. Voor deze filmwedstrijd daagt Omroep Brabant jaarlijks Brabantse filmmakers uit om met een goed idee te komen.

Broken Dreams en meer
Op vrijdag 25 september is 'Broken Dreams' te zien. De documentaire van filmmaakster Suzanne van Leendert en een crew van Van Osch Filmproducties in Den Bosch gaat over het Dakota-vliegtuig dat in augustus 2010 zwaar beschadigd raakte bij een transport van Best naar Katwijk.

Dit najaar bij De NWE Vorst nog drie documentaire avonden op stapel. Op vrijdag 23 oktober staat de winnaar van de IDFA publieksprijs, 'Naziha’s Lente', geprogrammeerd.

De Kleine Prins
Vrijdag 20 november is het de beurt aan 'De Kleine Prins' van talentvolle filmmaakster Nicky Maas, ook een Brabantse Beauty. De film gaat over Maurice, een jonge fotograaf.

Op vrijdag 18 december wordt de reeks feestelijk afgesloten.
Deel dit artikel: