Jet Bussemaker kiest voor hippe hightech-outfit van Eindhovense studenten tijdens Prinsjesdag

EINDHOVEN - Minister Jet Bussemaker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) loopt dinsdag tijdens Prinsjesdag op bijzondere Brabantse hakken. De muiltjes die ze aantrekt zijn gemaakt door studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en werden gemaakt met een 3D-printer in Waalwijk.
Ook de jurk van de minister is gemaakt door Eindhovense studenten. De bijbehorende handtas van de minister is ook geprint.

Perfecte combinatie
"Dit is voor ons een spannende dag", zegt Leonie Tenthof van Noorden, industrial designer van de TU/e. "Twee maanden geleden kwam de opdracht voor de outfit van de minister bij ons binnen. Het is de perfecte combinatie van mode en techniek".


De hakjes voor de bewindsvrouw zijn precies op maat geprint. Daarvoor zijn haar voeten eerst gescand. "Ze zijn erg comfortabel, ze lopen zelfs een beetje bouncy", aldus de ontwerpster Leonie die de schoenen zelf stiekem uit heeft geprobeerd.

Ook de jurk is helemaal hightech en bestaat voor een groot deel uit één lap stof die met een speciale inkt in de juiste vorm is gekrompen. Voor de hoed is gebruikgemaakt van een 'prismatisch folie'. Wat dat is? "Daarvoor moeten de mensen zo meteen zelf maar kijken!"