Explosief gevonden in eerder meegenomen koffertje op politiebureau Ringbaan-Zuid in Tilburg

TILBURG - Op het politiebureau aan de Ringbaan-Zuid in Tilburg is zaterdagochtend een explosief gevonden. Het explosief zat in een koffertje, dat een dag eerder door agenten werd meegenomen na een huiszoeking in Kaatsheuvel.
Opmerkelijk is dat het explosief een dag eerder bij een inval in beslag werd genomen, maar de politie toen kennelijk nog niet wist dat het om een bom ging. Agenten troffen even daarvoor ook een dubbelloops jachtgeweer, munitie en drugs aan. Twee mannen zijn opgepakt.

Toen de recherche zaterdagmorgen het koffertje voor onderzoek opende, ontdekte ze het explosief alsnog. Daarop zijn de hulpdiensten gewaarschuwd.


EOD ingeschakeld
"De collega's vertrouwden het niet. Het bureau is daarom ontruimd en ook de omgeving is afgezet. Het koffertje is toen op de parkeerplaats gelegd. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is ingeschakeld en die concludeerde dat het inderdaad zeer waarschijnlijk om explosieven gaat", aldus een woordvoerder van de politie.

Het witte koffertje lag zaterdagmiddag buiten, tussen de auto's op de parkeerplaats bij het politiebureau.De brandweer en een ambulance kwamen uit voorzorg ter plaatse, maar vertrokken rond kwart voor één weer.

Ontploffing
De Explosieven Opruimingsdienst nam het explosief mee naar de Noorderplas in Tilburg. Mensen die daar aan het wandelen waren, zijn weggestuurd. De EOD heeft daarna een diep gat gegraven en het explosief daar tot ontploffing gebracht. Er was een rookpluimpje te zien en omstanders voelden een lichte dreun.Meer over dit onderwerp:
explosief tilburg politiebureau ringbaan-zuid