Video

Bejaarden scheurend door Den Bosch op de motor: 'De mooiste dag van mijn leven'

20 september 2015 om 19:44
nl
Ze staan al dagen te trappelen om een ritje te maken. Figuurlijk dan, want de meeste bewoners van verzorgingshuis De Grevelingen in Den Bosch zullen geen marathon meer lopen. Maar een ritje op de motor zat er zondag wel in. Leden van motorclub Bersatuan Persaudaraan namen de oudjes op sleeptouw in een zijspan.
Geschreven door

De 92-jarige mevrouw Van den Berg wist niet hoe snel ze de oude Harley Davidson in moest stappen. "Eng? Helemaal niet. Leuk!", zegt ze als ze haar helm opzet. Haar medebewoners van het zorgcentrum kijken iets meer gespannen.
Niet op vol vermogenVoor motorclub Bersatuan is het een mooie gelegenheid om hun maatschappelijke betrokkenheid te laten zien. "Dit doe je voor hen. Wat is er nou leuker dan wanneer je hier je hobby voor kunt inzetten?", aldus een van de leden. "Ik hoef niet zo nodig hard vooruit, dit is veel leuker."
De stevig aangeklede ouderen scheuren in een peloton door Den Bosch. Af en toe wordt een complimenterende duim de lucht in gestoken om aan te geven dat ze het naar hun zin hebben. "De mooiste dag van mijn leven. Echt! Ik had hier zo naar uitgekeken", zegt de 72-jarige mevrouw Maartens.
MotorchickMevrouw Morlog (89) kroop vlak voor haar 70-jarige huwelijksfeest in de zijspan en genoot met volle teugen. "Fantastisch", zegt ze met een stralende blik. Haar man onthaalt haar na de rit als een ware motorchick. "Ik vind het zo leuk dat ze vertier heeft."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.