Schietpartij Medoclaan Eindhoven: voortvluchtig No Surrenderlid Sebastiaan ter Welle opgepakt

EINDHOVEN - Een van de mannen die verdacht wordt van de schietpartij in de Medoclaan in Eindhoven, is donderdagmiddag aangehouden. De 39-jarige Sebastiaan ter Welle was sinds de schietpartij voortvluchtig. Hij meldde zich donderdag zelf op het politiebureau in Eindhoven.
Ter Welle was een van de twee mannen die op de Nationale Opsporingslijst geplaatst was vanwege de schietpartij. De mannen worden beschuldigd van poging tot doodslag.
 
Ter Welle zit voorlopig vast en wordt morgen voorgeleid.
 

No Surrender en Satudarah
Bij de schietpartij in oktober 2014 waren leden van de motorclubs No Surrender en Satudarah betrokken. Er werd een drugsconflict uitgevochten. Omwonenden hoorden schoten en waarschuwden de politie. Niemand raakte gewond.
 
In het opsporingsprogramma Bureau Brabant waren bewakingsbeelden te zien van de schietpartij. Op die beelden was Ter Welle te zien in No Surrender-outfit. Hij had een vuurwapen in z'n hand.
 
In april werd de identiteit van Ter Welle en mede-dader Jori Sven van Z. vrijgegeven door politie en justitie.

 
Andere man ook vast
De andere man die na de schietpartij op de Nationale Opsporingslijst geplaatst was, Jori Sven van Z., zit inmiddels ook in een Nederlandse cel.
 
Het No Surrender-lid raakte in juli zwaargewond bij een schietpartij op de Ramblas in Barcelona. Hij werd begin deze maand door Spanje uitgeleverd aan Nederland.
 
ZIE OOK: Sebastiaan ter Welle: een potige biker die niet vies is van geweld (Het Parool)