Gemarineerde konijnenbouten met aardappels en groenten

EINDHOVEN - Culinair entertainer Peter Kesseler uit Roosendaal geeft je iedere vrijdag een recept waarmee je in het weekend de keuken in kunt gaan. De ene keer kiest hij voor een nagerecht, dan weer een hoofdgerecht of een voorgerecht. Dit keer een gerecht met konijn in de hoofdrol.
Veel mensen denken dat het heel moeilijk is om konijn te bereiden. Dat is niet terecht volgens Peter. Het is een hartstikke lekker stuk vlees en heel makkelijk om klaar te maken. Bij de poelier koop je een paar mooie konijnenbouten en daarna kun je aan de slag.

Benodigdheden
- konijnenbouten
- aardappels
- paprika’s
- rode uien
- knoflook
- olijfolie
- kruiden (tijm, rozemarijn, salie, laurier)

Begin met de marinade. Je maalt wat tijm, rozemarijn, salie en laurierblaadjes fijn. Dit meng je met een scheut olijfolie. Smeer die marinade op de konijnenbouten en zet ze daarna even in de koelkast. Maak in de tussentijd de aardappelgarnituren klaar en snijd de paprika en rode uien in stukken.

Bereiden in de oven
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak een ovenschaal. Bestrijk de schaal goed met olie. Leg er vervolgens de bouten in. Je kunt er de aardappels, paprika’s, uien en knoflooktenen bij doen. Na zo’n 25 minuten zijn de konijnenbouten gaar. Maak er een lekkere salade bij. Heerlijk!
Meer over dit onderwerp:
peter kesseler culinair eten